Koken en kinderen vermaken: zo doe je dat

12/05/22 - Leestijd: < 1 minuut
Image

Laat ze meedoen
Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het ís mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van je kind geef je hem of haar een klusje. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de groente. Je zult zien dat je zoon of dochter heerlijk zoet is terwijl jij ondertussen de meest heerlijke lasagne in elkaar flanst.

Laat ze koken in hun eigen keukentje
Veel huishoudens hebben naast een keuken voor papa en mama ook een schattig keukentje voor het kind. Zo eentje van hout waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Maak dan ook vooral een deal en spreek met je kind af dat hij of zij in zijn keukentje gaat koken als mama dat ook gaat doen in haar keuken.

Verstoppertje spelen
Iedere keer dat je kindje weer even in de keuken komt, kun je hartstikke goed oplossen door te vragen of hij of zij verstoppertje wil spelen met een pop of knuffel. Vraag je kind om even naar een andere kamer te gaan terwijl jij ondertussen zijn of haar lievelingsknuffel verstopt. Tip: zoek een beetje een goeie plek en je kind kan zomaar een paar minuten flink zoet zijn.

Zet ze op het aanrecht en vertel wat je doet
Kinderen zijn vaak geïnteresseerder dan veel ouders denken. En dus vinden ze het te gek om te zien waar jij als moeder zijnde nou eigenlijk mee bezig bent. Zet je zoon of dochter dan ook op het aanrecht en vertel stap voor stap wat je precies in de keuken aan het doen bent. Van een uitje snijden tot de lasagne in de oven: het zijn stappen die je kind bijster interessant vindt.


Bericht delen?

Over Houtenspeelgoedkeukentje


Houtenspeelgoedkeukentje is altijd op zoek naar hoogwaardig én duurzaam houten speelgoed voor kinderen. Wij bieden alles voor je kleine keukenprins(es). Je vindt bij ons een mooie selectie aan kinderkeukentjes, een zeer ruim assortiment keukenaccessoires en speeleten. Onze producten zijn van verantwoorde merken en zijn geselecteerd op kwaliteitoriginaliteit en duurzaamheid.


Productcategorieën

De voordelen van

Houtenspeelgoed

keukentje

Bij Houtenspeelgoedkeukentje vindt u een groot assortiment aan houten houten keukens, accessoires & speeleten en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt Houtenspeelgoedkeukentje deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.